Úspěchy na soutěžích

Úspěchy žáků 1. stupně v minulém školním roce

7.9.2011     Renáta Formánková     zpět do sekce Úspěchy na soutěžích

V loňském školním roce se žáci 1. stupně zapojili do různých soutěží, aby prokázali své dovednosti i vědomosti a mohli je porovnat se žáky z jiných základních škol.

V únoru 2011 se ve škole na Mlýnské i Masarykově ulici uskutečnilo školní kolo RECITAČNÍ SOUTĚŽE. Děti soutěžily po jednotlivých ročnících a byly vyhodnoceny ve třech kategoriích. Z umístěných žáků postoupili do okrskového kola tito žáci:

 Mlýnská

  • 0. kategorie:  Nela Paloušková, Adéla Gerešová, Bára Horová
  • 1. kategorie:  Aleš Plhák, Adéla Sedláčková, Michal Dvořáček
  • 2. kategorie:  Tereza Smičková, Eliška Kamlerová

Masarykova:

  • 0.  kategorie: Viktorie Kniřová, Kateřina Pagáčová, Šimon Brulík
  • 1. kategorie: Dorotka Večerková, Adam Špička, Martin Axman
  • 2. kategorie: Martin Seidl, Vladimír Tuháček, Jan Surý

Ve čtvrtek 17. března 2011 se dva žáci naší školy zúčastnili okresního kola recitační soutěže v Šumperku, kam postoupili po vítězstvích v oblastním kole.
Před pozorným publikem a odbornou porotou vystoupila v 0. kategorii Nela Paloušková z 1.B. Zarecitovala báseň J. V. Sládka Očka, modrá očka. V okresním kole reprezentoval školu již potřetí za sebou Aleš Plhák z 3.B. Ten měl připravený text J. Žáčka O medvědovi.
Oba soutěžící dokázali, že na naší škole má recitace své pevné místo a i dnešní mladá generace na ni nezapomíná.

 V březnu 2011 v DDM Mohelnice se uskutečnilo neveřejné kolo PĚVECKÉ SOUTĚŽE Mohelnický Slavíček a z našich zpěváčků do veřejného kola  postoupila Vendulka  Eliášová, Emilka Šinclová, Kristýna Rozsívalová, Kristýna Tesařová, Zuzana Neoralová, Martin Hochsmann, Dorotka Večerková , Vendula Brulíková, Hana Šoupalová.

 V březnu se uskutečnila i sportovní soutěž ve VYBÍJENÉ.  Chlapci postoupili do okresního kola, kde se umístili na  5. místě.  Zúčastnili se: Nosek J., Hejtmánek M., Vaněk T., Zbranek L., Feit D.,Pobucký ,V. Pokorný, M.,Miklas P.

 V červnu se konala soutěž CYKLISTA ROKU.

Výsledky:

  •   Děvčata:    1. Vendula Brulíková, 5. Klára Haplová, 6. Pavlína Adamcová
  •   Chlapci:     1. Tomáš Vaněk 4. Radoslav Kryl 6. Lukáš Zbranek 7. Martin Seidl ze 4.A

Další červnovou soutěží byl „ Den bez úrazu aneb Proto pozor, proto bacha“ pro 6-ti členná družstva 5. ročníků. Akce v rámci projektu „ Dětství  bez úrazů“ informuje děti zábavnou formou o prevenci dětských úrazů v dopravě, doma, ve škole, v přírodě a při sportu a byla završením celoročního vzdělávání dětí v této oblasti. Děti absolvovaly 10 stanovišť, kde plnily úkoly vztahující se k problematice úrazů dětí.Vyzkoušely si jízdu zručnosti na kole, řešily dopravní situace,vyhledávaly nebezpečná místa a předměty doma i venku, vyzkoušely si, jaké je to být nevidomí, učily se padat, vyzkoušely si svoji obratnost atd.

Výsledky soutěže:

  • 4. místo ZŠ Mlýnská A             109 bodů
  • 7. místo ZŠ Mlýnská D             101 bodů
  • 9. místo ZŠ Mlýnská C               96 bodů

Všem dětem děkujeme za aktivitu.

Mgr. D. Čepová