Úspěchy na soutěžích

Velký úspěch ZŠ Mlýnská na přespolním běhu

28.9.2011     Aleš Plhák     zpět do sekce Úspěchy na soutěžích

Druhou velkou atletickou soutěží školního roku 2010/2011 bylo oblastní kolo žáků základních škol v Přespolním běhu. Tato soutěž se uskutečnila za pěkného podzimního počasí v areálu mohelnického lesoparku v úterý 27.září.
Oproti minulých ročníkům se toho letošního nezúčastnili žáci ze ZŠ Loštice, a tak se na startu sešli zástupci ze čtyř základních škol v okrsku Mohelnicka. Byly to ZŠ Úsov a Dubicko a dále pak dvě mohelnické základky – Vodní a pořadatelská ZŠ Mlýnská. Celkem se závodů zúčastnilo 89 žáků II.stupně základní školy, kteří byli rozděleni do 4 věkových kategoriích.
Všichni žáci bojovali o co nejlepší umístění v cíli, aby pak ty nejlepší týmy mohly reprezentovat svoji školu v okresním finále v Rudě nad Moravou, která proběhne počátkem měsíce října. A komu se nejvíce dařilo?
Tak to byla pořádající ZŠ Mlýnská, ze které postoupila všechna 4 soutěžní družstva. Tato škola zvítězila v kategorii mladší hoši i dívky a v kategorii starší hoši, a jako druhé byly starší žákyně z této školy. K dalším postupujícím školám se přiřadily: vítězky ze ZŠ Vodní v kategorii starší žákyně a druhé týmy mladších dívek z Úsova a mladší hoši z Vodní. Ve starších chlapcích postupoval jen vítězný tým z Mlýnské.
Závody proběhly ve sportovním a kamarádském duchu a i když mohli postoupit jen ti nejlepší, tak se všichni shodli na skutečnosti, že se za rok zase „poperou“ o co nejlepší umístění a již dnes se těší na další sportovní klání mezi školami Mohelnicka. Tím nejbližším bude turnaj starších chlapců v malé kopané a následně florbalový turnaj Podzimní mohelnické ligy mladších žáků.

Autor: Milan Horký

Nebyly nalezeny žádné obrázky