Úspěchy na soutěžích

Minikopaná: Jsme nejlepší v okrese

15.10.2011     Milan Horký     zpět do sekce Úspěchy na soutěžích

V pátek 14.října se uskutečnilo na Tyršově stadionu v Šumperku okresní finále žáků 8. a 9. tříd v minikopané. Tohoto okresního kola se zúčastnilo celkem 9 družstev, která postoupila z kol základních a ta  byla následně nalosována do tří skupin. Základní škole Mlýnská přiřkl los soupeře z Libiny a Údolí Desné. Dále se tohoto finálového kola zúčastnily ještě tyto školy: IV. a VI.ZŠ Šumperk, ZŠ Oskava, ZŠ Loštice, ZŠ Postřelmov a III.ZŠ Zábřeh. V základních skupinách i ve finále se hrála utkání na 2 x 9 minut.
Od úvodního hvizdu byla vidět jasná převaha družstev, v jejichž středu hráli hoši hrající žákovské soutěže ve velké kopané. Dokázali si velmi dobře pokrýt míč, přesně přihrávali a kombinovali na jeden dotyk, perfektně zpracovávali míče a velmi dobře stříleli. Svá brankářská umění dokazovali gólmani, ostatně všichni hájí branky ve svých fotbalových klubech.
Naše škola vstoupila do turnaje vítězstvím proti hochům z Libiny v poměru 2 : 0, střelci gólů: Tyráček a Najman. V rozhodujícím utkání o vítězi ve skupině si pak naši hráči pohlídali soupeře z Údolí Desné a zvláště v závěru utkání ubránili výsledek 0 : 0. Po prvenství ve skupině nás čekali vítězové z dalších skupin – IV. a VI. ZŠ Šumperk. Nejdříve jsme se utkali s VI. ZŠ. Jasná převaha a dobrá kombinační hra přinesla „své ovoce“ i v brankovém vyjádření. Výsledek 4 : 1 pro Mlýnskou. Střelci branek: Šincl 2, Marák Jan a Tyráček. Kaňkou na jinak pěkné hře bylo vyloučení našeho Radka Maráka, který vulgárně urazil soupeře a byl vyloučen. Ale ani soupeř nedohrál v plném počtu a 3 minuty po našem hráči, byl za stejný „slovník“ vyloučen i jeho hráč.
V posledním zápase nás čekal rozhodující zápas o konečné vítězství v turnaji, ale bohužel bez distancovaného obránce Radka Maráka. Po přeskupení řad jsme nastoupili s náhradníky proti favorizovanému celku ze IV.ZŠ Šumperk. Po takticky velmi dobře vedeném zápase jsme i s náhradníky přehráli soupeře v poměru 2 : 1, góĺy Skály a opět Martina Tyráčka.
A tak se stala ZŠ Mlýnská celkovým vítězem a přeborníkem okresu Šumperk v minikopané pro školní rok 2011/2012, když v turnaji nepoznali hořkost porážky. Na druhém místě s jednou porážkou od vítěze skončili hoši ze IV. ZŠ Šumperk. Pomyslný bronzový stupínek pak obsadili hoši ze VI.ZŠ Šumperk, když ve vzájemném zápase šumperských škol byl nerozhodný výsledek 0 : 0 a tak o pořadí rozhodlo skóre, které měli hráči ze Sluneční lepší.
Díky celkovému vítězství v turnaji postoupili „Mlýnci“ do krajského kola, které se uskuteční 20. října v Hranicích. Na soupisce Mlýnské byli tito hráči: brankář Tadeáš Krajčovič(8.A), obrana – Tomáš Najman(8.A), Radek Marák(8.C), záloha – Jiří Šincl(9.B), Jan Marák(8.A), Petr Mareš(9.A), útok – Martin Tyráček(9.B). Do hry se ještě zapojili náhradníci: Petr Skála(8.C), Jan Gereš(8.B) a Nicolas Tregler(8.B)

Mgr. Milan Horký, učitel TV, ZŠ Mlýnská

p1010584p1010581p1010580p1010579