Ukončené projekty

Výzva 56 na ZŠ Mlýnská

5.1.2016     Aleš Plhák     zpět do sekce Ukončené projekty

logo

V průběhu listopadu a prosince se 30 žáků se 6 učiteli naší školy zúčastnilo jazykových kurzů v Rakousku a v Anglii. Náplní kurzů bylo poznávání navštívených zemí i výuka němčiny a angličtiny rodilými mluvčími – lektory místních jazykových škol.

Jazykový kurz v Rakousku začal v neděli 1. 11. odjezdem z Mohelnice. Dopoledne 2. 11. zpestřila cestu prohlídka vodopádů Mallnitzbach a v poledne už se všichni ubytovali v podhorském penzionu ve vesnici Lavant nedaleko města Lienz. Každodenní výuka němčiny byla doplněna sportovními a naučnými aktivitami v přírodě. Žáci prošli naučnou stezku podél řeky Drávy Drautalnaturweg, poznávali krásu Lienzkých Dolomit, historické zajímavosti města Lienz s pozůstatky římského města a muzeem Aguntum.  Ve čtvrtek proběhl vzdělávací program na naučné stezce nazvané Friedensweg a v pátek si všichni prohlédli město Salzburg s rodným domem W. A. Mozarta a dalšími zajímavostmi. Poté se všichni vydali na cestu domů. V listopadu a prosinci pokračovaly v poznávání cizích zemí- dvě skupiny žáků se svými učiteli cestou do Anglie. Na trajektu se přeplavili z Calais do Doveru a odtud přejeli do Margate. V Margate byli všichni ubytováni v hostitelských rodinách, podívali se do galerie moderního umění a poznávali zajímavosti tohoto přímořského města. V místní jazykové škole probíhala i výuka angličtiny. Skupiny také navštívily město Canterbury, Rochester a celý den pak všichni strávili v Londýně, kde žákům nejvíce utkvěla v paměti projížďka „Londýnským okem“. Na zpáteční cestě si ještě celá výprava prošla přístavní město Dover s jeho impozantním hradem.

Všechny tři kurzy se u žáků setkaly s velkým ohlasem a po velmi nabitých týdnech se všichni vraceli unavení, ale spokojení, nadšení, plní nových poznatků, nezapomenutelných zážitků a zkušeností.

Pavla Šubrtová

Fotografie jsou ke zhlédnutí ve fotogalerii.