Aktivity školy

Lyžařská a snowboardová škola v přírodě

4.3.2016     Milan Horký     zpět do sekce Aktivity školy

Dne 8. února se třídy 8. A a 8. B zúčastnily lyžařského kurzu na školní chatě na Moravském Karlově. Po příjezdu na chatu jsme se ubytovali a začal náš týdenní pobyt. Po obědě jsme se vydali na Severomoravskou chatu. Procházka byla velice dlouhá a únavná, ale to nám vůbec nevadilo, protože jsme byli plní sil a očekávání. Druhý den jsme se přejeli “přes kopec” na Šanov, kde jsme byli téměř celý den. Tady jsme se zdokonalovali na lyžích a někteří v jízdě na snowboardech.
Každý večer si pro nás instruktoři připravili přednášku (chování na horách, desatero na svahu, zdravověda….) a poté následovala diskotéka nebo společenské hry a soutěže.
Ve středu jsme si naposledy užili sjezdovku na Šanově. Po návratu na chatu a krátkém odpočinku jsme se v odpoledním čase rozdělili na dva týmy. Každý tým šel jinou trasou do obchodu v nedaleké vesnici. Večer jsme hráli Bingo a jiné zábavné hry. Byla to legrace a zábava.
Ve čtvrtek, poslední den lyžování, jsme se vypravili na Bukovou horu, kde jsme strávili přibližně pět hodin. Parádně jsme si užili lyžování. Po návratu z Bukové hory jsme měli zasloužený odpočinek. Na poslední večer si pro nás instruktoři připravili ,,stezku odvahy“, při které jsme sešli ke kostelu a poté zpátky nahoru po dvojicích holka – kluk k chatě a do sklepa, kde jsme si vylosovali naše sladké odměny. Na konec následovala o hodinu prodloužená diskotéka.
V pátek po svačině jsme vyrazili na zpáteční cestu domů. Myslím, že jsme si to všichni náramně užili a budeme na pobyt na Moravském Karlově dlouho vzpomínat.

za 8.A,B Kateřina Klechová