Školní projekty

Projekt: Čína – říše mocného draka

5.12.2011     Aleš Plhák     zpět do sekce Školní projekty

Víte, co mají společného tyto názvy: Zakázané město, palác Potála, vznešený Chrám nebes, terakotova armáda, řeka Li, panda velká nebo slavná škola kung-fu v chrámu Shao Lin?
My to víme! Všechny tyto názvy souvisí s nejlidnatější zemí světa a s třetím největším státem na naší planetě – s Čínou.
Ve čtvrtek 1. prosince 2011 proběhl na naší škole projektový den s názvem: Čína – říše mocného draka. Byl propojený s unikátním populárně naučným vzdělávacím projektem PLANETA ZEMĚ 3 000.
Během dne jsme zvládli spoustu aktivit. Malým žákům na I. stupni jsme přečetli krásnou čínskou pohádku, podívali jsme se na ukázky z asijských bojových umění, zkusili jsme si sestavit čínský hlavolam – tangram, seznámili jsme se s moudrými čínskými příslovími, zjistili, kdy v této zemi slaví čínský nový rok a jak je to s čínskými horoskopy. Každý z nás se na chvíli mohl stát výtvarníkem a namalovat si svůj starodávný čínský vějíř či draka. A právě drak již od pradávna symbolizuje sílu, úspěch, vznešenost a dobro této oblasti.
Populárně naučná multimediální projekce nás seznámila s rozmanitým životním stylem, s přírodními krásami, kulturními památkami i současným životem této pohádkové, tajemné, rozporuplné a mocné Číny.

                                                                                                                                                                                     Mgr. Helena Pallová, Mgr. Hana Vyplašilová

Nebyly nalezeny žádné obrázky