Aktuality

Návštěva zahraničních studentů v rámci projektu EDISON

19.9.2016     Aleš Plhák     zpět do sekce Aktuality

V rámci projektu Edison hostí naše ZŠ Mlýnská  v týdnu od 19. do 23. září  šest zahraničních studentů z Alžíru, Jordánska, Iránu, Indie, Itálie a Tuniska. Projekt EDISON je multikulturní projekt, který poskytuje mládeži a dětem v České republice prostor a motivaci k přemýšlení o budoucích možnostech, založených na poznání lidí z různých kultur a jejich chování.

Celý týden stráví studenti mezi žáky z obou budov naší školy. Nejen v hodinách angličtiny budou moci  prezentovat  svoji vzdálenou zemi, povedou diskuze se žáky na různá témata, zahrají si s nimi hry, představí typická národní jídla.  Budou se jim snažit představit sociální, ekonomickou, politickou a také kulturní situaci své země. Tato návštěva přispěje  k oživení výuky a k další  motivaci žáků, kteří tak  budou mít možnost srovnání různých zemí s ČR a dovědět se něco nového o ostatních kulturách, národech a zvycích.

V pondělí se uskutečnilo v tělocvičně přivítání zahraničních studentů žáky a vedením školy. Setkání se účastnila také místostarostka  Mohelnice paní  Jana Kubíčková. Žáci si připravili krátký kulturní program a hosté se jim v krátkosti představili. Poté se již rozešli s žáky do jednotlivých tříd. Tento týden na ně čekají kromě dětí ve třídách také výlety do okolí a  poznání města Mohelnice.