Úspěchy na soutěžích

Okresní finále vybíjené žáků 4. a 5. tříd Preventan Cup

25.3.2012     Irena Pobucká     zpět do sekce Úspěchy na soutěžích

Dne 22.března 2012 se v ZŠ Vrchlického Šumperk konalo okresní finále vybíjené žáků 4. a 5. tříd ZŠ Preventan Cup – otevřená kategorie. Soutěže se zúčastnilo 10 družstev okresu Šumperk, která postoupila z okrskových kol. Žáci naší školy postoupili mezi deset nejlepších týmů, když se stali vítězi okrskového kola dne 12.března v tělocvičně ZŠ Mlýnská, která okrskovou soutěž otevřené kategorie pořádala.

Deset družstev okresního finále bylo rozděleno do tří skupin. Našemu týmu los přidělil družstva ZŠ Bludov, ZŠ Bohdíkov a VI.ZŠ Šumperk. Všechny zápasy v základní skupině náš tým vyhrál a s nejlepším skóre postoupil do finálové trojky ve složení ZŠ Mlýnská Mohelnice, ZŠ Hanušovice a ZŠ Severovýchod Zábřeh. V úvodním duelu finálové skupiny s hráči ZŠ Hanušovice náš tým s převahou zvítězil.
Závěrečný a velice napínavý souboj souboj o 1. místo dopadl po základní části hry nerozhodně 8:8. V nadstaveném čase 2 minut naše družstvo těsně prohrálo 1:0 a obsadilo tímto celkové velice pěkné 2. místo. Nutno podotknout, že celkový výsledek byl ovlivněn rozhodčím, který některé přestupky soupeře „neviděl“, což mělo během hry špatný vliv na psychiku našeho družstva. Našim hráčům patří velká pochvala za vzornou reprezentaci školy a hru fair play.

Celkové hodnocení soutěže:
1. místo ZŠ Severovýchod Zábřeh
2. místo ZŠ Mlýnská Mohelnice
3. místo ZŠ Hanušovice

Naši školu reprezentovalo družstvo v tomto složení:
4.A – Jan Kamlar, Lukáš Doležal
5.A – Daniel Feit, Tomáš Vaněk, Lukáš Zbranek, Milan Hejtmánek, Jakub Nosek, Ondřej Pudil, Radoslav Kryl, Jan Šincl, Martin Seidl, Petr Olejník