Úspěchy na soutěžích

MohelStar – karaoke show 2012

17.4.2012     Pavel Grünwald     zpět do sekce Úspěchy na soutěžích

Ve čtvrtek 12. 4. 2012 proběhlo neveřejné kolo soutěže  „MohelStar – karaoke show“,  organizovanou DDM Magnet ve spolupráci se ZUŠ. Naši žáci zde opět nechyběli. Na podobné akce se každý rok těší  a připravují  v  Hudebním kroužku, který na naší škole pracuje již pár let. Účast v této soutěži  je každým rokem stále vyšší a je znát, že tyto aktivity děti baví a nachází v ní radost a zábavu. V Hudebním kroužku, který se koná vždy v pondělí po vyučování,  je možné dát všem zájemcům dostatečný prostor k přípravě. A co nestihneme v kroužku doháníme i jindy odpoledne podle času všech zájemců. Zpívání do mikrofonu s textem na obrazovce rozvíjí děti  a mladé lidi především po stránce pěvecké, ale i rytmické a zbavuje je ostychu při veřejném vystupování. Učí se dodržovat rytmus písně, „čtou“ slova písně – rozvíjejí se i jejich čtenářské dovednosti a v neposlední řadě se upevňují i jejich intonační – pěvecké schopnosti. Zpívání do mikrofonu je totiž mnohem obtížnější než si umíme představit.

Neveřejného kola se zúčastnilo 44 dětí ze ZŠ Mlýnská Mohelnice, ZŠ Vodní Mohelnice a ZŠ Úsov. Z naší školy postoupilo 9 dětí z celkového počtu 19 postupujících. Všichni, kteří máte rádi tento způsob zábavy, přijďte naše – vaše děti povzbudit J

Veřejné kolo soutěže se koná již tento čtvrtek 19. 4. 2012 v 16:30 v sále ZUŠ. Těšíme se na vaši účast, na potlesk, který povzbudí a zpříjemní dětem jejich zpívání.

v Mohelnici 15.4. 2012 Vlaďka Havlíčková, učitelka HV