Školní družina a klub

Den dětí v MŠ

10.6.2012     Aleš Plhák     zpět do sekce Školní družina a klub

Jako každý rok, tak i letos jsme se připravovali na oslavy Dne dětí a samozřejmě jsme nezapomínali ani na naše malé kamarády v mateřských školách. Vzhledem k nepříznivému počasí jsme s dětmi v MŠ Hálkova oslavili Den dětí až 7. června. 23 žáků ze 7. B a 8. B společně s vychovatelkami ŠD a ŠK si nachystali masky, soutěže a různé disciplíny a mohlo se začít. V tento den nám počasí opravdu přálo a na hřišti zalitém slunečními paprsky mohl začít tak příjemný den, jako je svátek dětí. Zábavné a soutěživé dopoledne jsme nazvali“ Mezi námi zvířátky“.
Hřiště za školkou se proměnilo v malou zvířecí zahrádku, ve které však kromě kočiček a zajíčků nechyběla ani panda, prasátko, slepička a z pohádek za dětmi přišla také ježibaba a trpaslík. Celé dopoledne zahájila kočička s pejskem; přivítali děti, které byly v maskách zvířátek (čelenky na hlavách s oušky kočiček, zajíčků a dalších ukázaly, že i děti v MŠ se na tento den připravovaly) a seznámili je s programem. Děti s nedočkavostí v očích čekaly, co přijde. Paní učitelky je rozdělily do deseti skupinek a ke každé přišlo jedno zvířátko. Dětem běhaly jiskřičky v očích, když se svou kočičkou, pandou nebo zajíčkem odcházely k různým atrakcím. Tady je čekaly další postavičky a plnily s nimi různé úkoly – byla tu například – opičí dráha, cesta zajíčka Ušáčka, hadí tunel a plno ostatních, kde děti mohou vyzkoušet svou bystrost, zručnost, hbitost i rychlost..
Všechny děti úkoly plnily svědomitě a s nadšením. Těm menším cesta mezi zvířátky trvala déle a tak, aby se starší děti nenudily, mohly si vyzkoušet poskládat také zvířátka z připravených skládaček a pro předškoláky tu byly i obrázky zvířátek a pohádkových postaviček s jejich jmény. Na závěr děti ze školky svým velkým kamarádům zazpívaly písničky a pěkně se s nimi rozloučily. Paní učitelky připravily také malé dárečky, které jim děti předaly.
Věříme, že všechny děti byly spokojené a také všem se odpoledne se zvířátky ve školce moc líbilo. Jistě si zase pro malé kamarády něco veselého a zajímavého připravíme znovu.
Vychovatelky D. Zajíčková, M. Májková a M. Pejchalová