Školní projekty

Školní AKADEMIE 2012

13.6.2012     Aleš Plhák     zpět do sekce Školní projekty

Dne 12. 6. 2012 se na naší škole ZŠ Mlýnská a Masarykova uskutečnil sedmý ročník školní Akademie. Stalo se tradicí, že konec školního roku u nás děti oslavují vlastní tvorbou, nápady a tvořivostí. Vystupují pro širokou veřejnost i pro ostatní žáky z naší školy. Každý rok se na tato vystoupení připravují žáci 1., 3., 5., 7. a 9. tříd. Pro své kamarády a blízké secvičili i letos různorodý a bohatý program. Mottem Akademie, které se mění každý rok, bylo vlastenectví, patriotismus, láska k vlasti a národní hrdost. Hrdost na to, že jsme Češi a žijeme v naší vlasti.
Děti z nejmladších ročníků zatančily na typicky české písně a ukázaly svou radost z pohybu. Po nich následovaly nejstarší děti z 1. stupně – páté třídy, které připomněly všem v sále naše slavné historické osobnosti. Mladší děti ve vystoupeních se zpěvem a tancem, s hudbou českou i zahraniční zaujaly publikum originálním ztvárněním. Dramatické kroužky zahrály vtipnou formou pohádky a příběhy z českých luhů a hájů. Starší žáci pak upoutali tancem ve všech podobách a stylech. Diváky v sále zaujaly a rozvlnily melodie nejnovějšího českého filmového muzikálu. Finalisté a finalistky letošní mohelnické karaoke show zase získali pozornost diváků svým skvělým zpěvem. Zazněla i úžasná hra na klavír. Objevila se hrdost na úspěchy našich fotbalistů a vyjádření našich sympatií všem sportovcům, kteří nás reprezentují doma i v zahraničí.
Závěr školní Akademie již tradičně patřil žákům devátých ročníků, kteří se s námi rozloučili vesele a s vtipem. Pobavili nás rozmanitými tanci v sestřihu melodií nejrůznějších známých i méně známých interpretů, rozesmáli vtipným tancem a písněmi na motivy jednotlivých měsíců v roce. Závěrečná píseň, v podání žáků devátých tříd, přinutila každého v sále při odpoledním vystoupení zavzpomínat si s troškou nostalgie na svá studentská léta, na loučení se svou základní školou, kterou připomínají už jen vzpomínky.
Všichni, kteří se na naši Akademii přišli podívat, si odnesli hezké zážitky a dobrou náladu. Děti se předvedly v tom nejlepším světle – umí a zvládají mnoho, mají prostor, chuť a snahu něco dokázat. A to na jejich vystoupeních bylo znát.
Děkujeme všem!

Mgr. Vladislava Havlíčková

Fotodokumentaci z Akademie 2012 naleznete v sekci FOTOGALERIE.  Autoři snímků: A.Plhák, L.Roller