Aktuality

Slavnostní rozloučení se žáky 9. tříd

1.7.2012     Aleš Plhák     zpět do sekce Aktuality

Žáci devátých tříd ZŠ Mlýnská Mohelnice se ve středu 27. června  setkali se svými učiteli, příbuznými i kamarády v síni městského muzea, aby se mohli společně s nimi rozloučit se základní školou. Letos se loučily třídy 9.A, 9.B,9.C. Jednotliví třídní učitelé devátých ročníků v krátkosti představili svou třídu a potom už byl vyhrazen prostor přímo samotným žákům. Zástupci jednotlivých tříd přečetli do slavností atmosféry svůj závěrečný projev, ve kterém shrnuli uplynulých devět let. Vzpomenuli při tom na zážitky humorné i na ty vážnější a na konci většinou vyslovili lítost nad tím, že se musí opravdu všichni definitivně rozloučit. Nejednomu z žáků tekly při těchto slovech po tvářích slzy dojetí.

Slavnostního aktu se zúčastnil také místostarosta města Mohelnice pan ing. Antonín Navrátil, který společně s ředitelkou školy Mgr. Marcelou Vlasákovou  předali žákům poslední vysvědčení na základní škole. Žáci kromě vysvědčení obdrželi ještě pamětní list a někteří i odměnu za výborný prospěch či vynikající výsledky.

 Na závěr všichni žáci poděkovali květinami svým učitelům, od kterých ještě dostali posledních pár rad do života a hlavně do  dalších let studia. To už byly ale opravdu ty poslední zkušenosti a rady co mohli učitelé žákům devátých ročníků předat.