Úspěchy na soutěžích

Velký sportovní úspěch

19.9.2012     Milan Horký     zpět do sekce Úspěchy na soutěžích

Doposud největšího sportovního úspěchu dosáhli žáci ze ZŠ Mlýnská Mohelnice, když v konkurenci 15 „velkých – nad 250 dětí“ základních škol šumperského okresu obsadili vynikající 2. místo v součtu všech soutěží. Ačkoli se nezúčastnili všech vypsaných sportů, kol a disciplín, jejich bodový zisk stačil na toto pěkné umístění.
O tom, že se jednalo o velice zdařilý školní rok, hovoří samotné výsledky. Hoši z Mlýnské se stali vítězi v kolektivních sportech a to: florbalu, futsalu, minikopané, mladší žáci byli 2. v Podzimní mohelnické florbalové lize, rovněž 2. v okresním finále v přespolním běhu. Dále se stali vítězi Poháru rozhlasu v atletice za okres Šumperk, v kole krajském pak skončili 4.
Mimo soutěže Asociace školních sportovních klubů se pak stali vítězi okresní a krajské Eliminace „O pohár ministra školství ve florbalu“. Ve finále této soutěže TOP 10 Východ pak obsadili konečné 6. místo pro oblast Morava a Východní Čechy. Další úspěšnou soutěží pak byl 10. ročník Coca Cola Školský pohár – soutěži ve velké kopané. Postupně vyhráli 3 turnaje s následnými postupy do dalších kol. Konečnou pak jim bylo semifinálové 4. kolo, ve kterém skončili na druhém místě,  ze kterého se bohužel pro Mlýnské do pražského finále na Letné nepostupovalo.
Snahou vyučujících tělesné výchovy na Mlýnské je zapojit do školních sportů co nejvíce žáků a maximálně se věnovat nadaným a pro sport zapáleným žákům, což se právě ve školním roce 2011/2012 povedlo.

Mgr. Milan Horký učitel TV