Aktuality

Scénické čtení v městské knihovně

22.10.2012     Irena Pobucká     zpět do sekce Aktuality

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/66423/virtual/www/domains/zsmlynska.cz/wp-content/plugins/nextgen-gallery/src/DisplayTypes/Thumbnails.php on line 72

V pondělí 22. 10. šli žáci druhých tříd do Městské knihovny v Mohelnici s velkým očekáváním. Naše známá paní knihovnice Hana Chmelařová je tentokrát pozvala na trochu jinou návštěvu. Děti čekala novinka – scénické čtení.
Jen málokdo tušil, co to slovo znamená, proto si děti nejdříve ve škole se svými učitelkami pověděly o jeho významu. Sotva v knihovně dosedly na připravené židličky, už před nimi stáli manželé Vackovi, herci Slováckého divadla v Uherském Hradišti, kteří scénické čtení předvádějí dětem v mnoha knihovnách. Pro svou ukázku si zvolili knihu Čarodějnice autora Roalda Dahla.
Děti se bavily roztomilým čtením vybraných kapitol, chvílemi žasly nad hereckým uměním učinkujících, nad jejich častými a nápaditými převleky. Smály se legračním scénám a s napětím očekávaly vývoj dalšího napínavého děje.

Touto čtenářskou zkušeností byly děti doslova nadšeny a zjišťovaly, že čtení nemusí být jen nuda a pro někoho velké trápení, ale mohou si s knihou užít pořádnou zábavu. Už nyní se děti těší na další návštěvu v městské knihovně.

Mgr. Renáta Formánková a Mgr. Irena Pobucká