Úspěchy na soutěžích

Úspěch Mlýnské ve stolním tenisu.

4.12.2012     Milan Horký     zpět do sekce Úspěchy na soutěžích

Ve čtvrtek 22.11.2012 se zúčastnili žáci naší školy okresního kola ve stolním tenise.
Ve III. kategorii – 6. – 7. tříd reprezentovali Strouhal Petr – 7.B, Pobucký Vít – 7.B, a Kryl Radek – 6.A. Klukům se dařilo a při účasti čtyř družstev obsadili druhé místo. Hrálo se do čtvrtého vítězného bodu. První zápas prohráli se ZŠ Štíty 0 : 4, která se stala vítězem této kategorie, druhý zápas se ZŠ Vodní Mohelnice vyhráli 4 : 3, a třetí zápas také vyhráli a to proti Gymnáziu Šumperk v poměru 4 : 2.
Ve IV. kategorii – 8. – 9. třída, se nám dařilo ještě více. Mlýnskou reprezentovali Olejník Jakub – 9.A, Olejník Petr – 6.A, Mikula Dušan – 8.B a Berg Jan – 8.A. V této kategorii startovala rovněž čtyři družstva. Hoši si vedli velmi dobře a turnaj vyhráli, když porazili všechny soupeře: ZŠ Vodní Mohelnice 4 : O, ZŠ Hrabišin 4 : 0 a ZŠ Blubov
4 : 1. – naši žáci si vybojovali postup do krajského kola, které se odehrálo 27. 11. 2012 v Přerově.
Také zde se naší stolní tenisté neztratili, ba naopak. Dosáhli výrazného úspěchu a po daleko vyrovnanějších zápasech, na rozdíl od „okresu“, obsadili konečné 1. místo. Postupně porazili: ZŠ Jeseník 4 : 1, ZŠ Přerov 4 : 1, ZŠ Hálkova Olomouc 4 : 1. K poslednímu zápasu turnaje nastoupili proti ZŠ Němčice – okres Prostějov. Po velmi tuhém boji se misky vah přehouply na naši stranu a naše vítězství v poměru 4 : 3, když rozhodující 4. bod získal v posledním možném zápase Dušan Mikula. Škoda jen, že toto krajské kolo bylo „konečné“, že se republikové finále tento školní rok nehraje. A tak jako vítězní fotbalisté i table tenisté končí „už v kraji“. Určitě by mohli uspět i na „republice“.
Děkujeme touto cestou za vzornou a úspěšnou reprezentaci, jak v okresním, tak i krajském kole všem našim reprezentantům. Poděkovaní patří rovněž panu Olejníkovi, který se na úspěchu naší školy výrazně podílel jako coach a psychická podpora.

Mária Vojtíšková, Milan Horký