Školní družina a klub

Mikulášování

18.12.2012     Dagmar Zajíčková     zpět do sekce Školní družina a klub

Takto můžeme nazvat nejen 5. prosince, ale již několik dnů před a letos i 6. prosinec.
Příchodu Mikuláše, andělů a čertů předchází samozřejmě také příprava. Připravují se nejen deváťáci v rolích Mikuláše, andělů a čertů, ale také malé děti, které si vyrábí ve školní družině čertíky z papíru, papírové andílky a samozřejmě také Mikuláše.
A tak po velkých přípravách, 5. 12. 2012 navštívil také naši školu Mikuláš s anděly a čerty. Po osmé hodině se ve škole ozývalo rachocení řetězů a dupání čertů, rozvážné kroky Mikuláše a andělů. Všechny děti ve škole čekaly na to, kdy do jejich třídy  vstoupí Mikuláš, provázený tak trochu obávanými čerty a krásnými anděly s košíky plnými cukrovinek.
V letošním roce se skupinka čertů a andělů v čele s Mikulášem vydala 6. 12. také do mateřské školky na Hálkově ulici. Během dopoledne navštívil Mikuláš, andělé i čerti všechny třídy ve školce, od nejmenších až po předškoláky. I tady byly děti plné očekávání, trošku strachu a zvědavosti, jak to všechno dopadne. Děti ve školce byly na příchod Mikuláše připraveny. Na hlavách dětí blikaly čertovské rohy, některé měly na sobě i čertovské oblečky. Všechny děti ve školce si připravily plno básniček a písniček s mikulášskou, vánoční a zimní tematikou. Neposední čerti děti ve školce i škole možná trošku strašili, ale vše se obešlo bez slziček a děti se s nimi loučily s rozzářenýma očima.

D. Zajíčková, Mgr. M. Májková, E. Skřivánková