Úspěchy na soutěžích

Mlýnská opět v krajském finále DSMC

4.6.2019     Milan Horký     zpět do sekce Úspěchy na soutěžích

V měsíci květnu se žáci naší školy zúčastnili oblíbené Dopravní soutěže mladých cyklistů, kde v obou věkových kategoriích bojovali v silné konkurenci týmů nejdříve v okresním kole. Zde v konkurenci 12, respektive 11 škol z celého okresu Šumperk zvítězili, a to v mladší i starší kategorii a postoupili do krajského finále, které se na sklonku měsíce konalo v Prostějově.
Tak jako v letech minulých se soutěžilo v těchto disciplínách:
a) Testy z pravidel silničního provozu
b) Jízda po dopravním hřišti
c) Jízda zručnosti
d) Zdravověda – test, v krajském kole praktické řešení vzniklé situace
V krajském kole se přidala ještě jedna disciplína a to Práce s mapou.
V Prostějově se „Mlýnkům“ dařilo se střídavými úspěchy. Ve všech disciplínách jsme se soupeři drželi krok, ale propadákem se stala zdravověda, kde i přes odbornou přípravu jsme „nasekali“ mnoho trestných bodů. Bohužel, nebyla zde žádná zpětná vazba, a tak ani nevíme, kde jsme chybovali. Tyto trestné body nás nakonec stáli až nepopulární bramborovou medaili ve starší a 5. místo v mladší kategorii. Zde jsme měli nejmladší tým složený z žáků 4. ročníku, který zde byl na zkušené a tak snad v příštích letech teprve ukáže svoji sílu.
V obou kolech naši školu reprezentovali: Adéla Šafářová, Michaela Jedelská, Tobiáš Přichystal a Sebastián Dymáček (všichni 4. B), za starší: Zuzana Vašatová, Tomáš Stejskal (oba 8.A), Carla Osičková a Adam Urbášek (oba 9.B).
Závěrem je nutno přeci jen představit velký úspěch, neboť nejúspěšnější závodnicí v soutěži jednotlivců ve starší kategorii se stala naše Zuzka Vašatová, která nasbírala jen 27 trestných bodů, a to 12 při jízdě zručnosti a 15 ve zdravovědě. K tomuto dílčímu úspěchu Zuzce moc gratulujeme a všem ostatním děkujeme za dobrou reprezentaci Mlýnské i města Mohelnice.
Mgr. Milan Horký, učitel dopravní výchovy