Úspěchy na soutěžích

Žáci z Mlýnské se zúčastnili Kinderiády v Prostějově

28.5.2013     Aleš Plhák     zpět do sekce Úspěchy na soutěžích

Dne 22. 5. 2013 se naše škola na Mlýnské již podruhé zúčastnila krajského kola Kinderiády. 14. ročník se letos konal v Prostějově. Je to jediná atletická soutěž pro žáky 1. stupně základních škol, kde se utkají školní družstva složená z osmi až deseti závodníků v běhu na 60 m, hodu plným a kriketovým míčem, skoku dalekém a z místa a v závěrečné štafetě družstev.
Patrony soutěže jsou trojnásobný mistr světa v desetiboji Tomáš Dvořák a juniorská vícemistryně a česká rekordmanka v sedmiboji Eliška Klučinová.
V Prostějově bojovalo přes 300 malých sportovců z 33 základních škol Olomouckého kraje o celkové prvenství v soutěži a postup do finále, které proběhne 12. 6. na pražské Slavii.
Za naši školu bojovali z 2. třídy Jakub Kroupa a Monika Berková, z 3. třídy Matěj Keprt a Mojmíra Šinclová, ze 4. třídy Lukáš Dunovský a Adriana Fréharová a z 5. třídy Pavel Čank, Milan Gallo a Kateřina Pinkavová.
I když jsme se neumístili na předních místech, zážitky z tohoto závodu byly veliké. Děti mj. ochutnaly různé sladkosti firmy Ferrero, která tento projekt vypracovala a jehož prostřednictvím podporuje sportování.
Dětem tento závod nabídl nejen možnost seznámit se s určitými atletickými disciplínami, ale i ochutnat atmosféru profesionálních závodů a ověřit si svoje sportovní schopnosti.
Všem účastníkům děkujeme za reprezentaci školy.

Mgr. Drahomíra Krejčí