Aktuality

Školní akademie ZŠ Mlýnská – Masarykova

10.6.2013     Aleš Plhák     zpět do sekce Aktuality

Dne 6. 6. 2013 se na naší škole ZŠ Mlýnská a Masarykova uskutečnil osmý ročník školní Akademie. Stalo se tradicí, že konec školního roku u nás děti oslavují vlastní tvorbou, nápady a tvořivostí. Vystupují pro širokou veřejnost i pro ostatní žáky z naší školy. Každý rok se na tato vystoupení připravují žáci 1., 3., 5., 7. a 9. tříd. Pro své kamarády a blízké secvičili i letos různorodý a bohatý program. Mottem Akademie, které se mění každý rok, byly návraty. Ve svých vystoupeních se vraceli ve vzpomínkách, čase, písních, tancích, ale také se přenesli do přítomnosti a nahlédli do budoucnosti. Děti z nejmladších ročníků zatančily na typicky české písně a ukázaly svou radost z pohybu. Žáci třetí třídy připomněli všem v sále sportovní úspěchy Báry Špotákové. Děti ve vystoupeních svým zpěvem a tancem, s hudbou českou i zahraniční, zaujaly publikum svým originálním ztvárněním. Dramatický kroužek se představil vtipnou formou pohádky zahrané v brněnském dialektu. Starší žáci pak upoutali tancem ve všech podobách a stylech. Finalisté a finalistky letošní mohelnické karaoke show zase získali pozornost diváků svým skvělým zpěvem. Zazněla i úžasná hra na klavír.
Závěr školní Akademie již tradičně patřil žákům devátých ročníků, kteří se s námi rozloučili vesele a s vtipem. Pobavili nás rozmanitými tanci v sestřihu melodií nejrůznějších známých i méně známých interpretů.
Závěrečná píseň, v podání žáků devátých tříd, přinutila každého v sále při odpoledním vystoupení zavzpomínat si s troškou nostalgie na svá studentská léta, na loučení se svou základní školou, kterou připomínají už jen vzpomínky.
Všichni, kteří se na naši Akademii přišli podívat, si odnesli hezké zážitky a dobrou náladu. Děti se předvedly v tom nejlepším světle – umí a zvládají mnoho, mají prostor, chuť a snahu něco dokázat. A to na jejich vystoupeních bylo znát.
Děkujeme všem!

Bohatou fotodokumentaci naleznete ve FOTOGALERII