Školní projekty

Zábavné pohádkové dopoledne na MŠ Hálkova

25.8.2011     ZŠ Mlýnská     zpět do sekce Školní projekty

Žáci ze 6. A, 6.B, 7.B, 8. B a 9. C, s vychovatelkami ŠD a ŠK připravili pro děti z MŠ Hálkova na 14. 6. dopoledne plné masek, zábavy, radosti, her a smíchu a nazvali jej Zábavné pohádkové dopoledne.

Pod vedením našich vychovatelek jsme se rozhodli, že pro naše malé kamarády ve školce připravíme zábavné dopoledne, ve kterém je budou provázet pohádkové postavy. Celkem 16 žáků a 3 paní vychovatelky se jako mávnutím kouzelného proutku proměnili v šašky, trpaslíky i Sněhurku, Křemílka, kočičku, čarodějnici, andílka, zajíčky, lesní víly a princezny. Hřiště ve školce se změnilo v pohádkovou cestu, kde děti mohou vyzkoušet svou bystrost, zručnost, hbitost i rychlost.

Dvě třídy starších dětí, z nichž někteří se již brzy rozloučí se školkou a usednou do lavic ve školách, přišly za námi na zahradu, kde je srdečně přivítal šašek se svým malým kamarádem Šášou. Děti nám na uvítanou zazpívali krásnou písničku o létu a s nedočkavostí v očích čekali co přijde. Paní učitelky je rozdělily do osmi skupinek a ke každé přišla jedna pohádková postava. Dětem běhali jiskřičky v očích, když se svou Sněhurkou, trpaslíkem kočičkou, vílou nebo zajíčkem odcházely k různým atrakcím. Tady je čekaly další pohádkové postavičky a plnily s nimi různé úkoly – byla tu například cesta po stopách zlého obra, chůze na kyblíkách trpaslíků, musely vylézt na „vysokou horu „a sjet dolů, nechyběly ani zkoušky rychlosti a zručnosti jako chytání rybek v rybníku vodníka Volšovečka a jejich uložení do domečku, děti také shazovaly kuželky, musely projít slalomem s „vajíčkem ptáka Ohniváka “ na lžičce. Všechny připravené disciplíny prošly s nadšení, změřily si svou rychlost, hbitost i postřeh.

Na závěr každé z dětí dostalo Účastnický list s omalovánkou a sladkou odměnu. Jejich radost byla opravdu velká. Všichni jsme si na závěr zazpívali známé písničky.
Pro starší děti byl tento den také tak trochu seznámením s námi, kteří již chodíme do školy a mezi které po prázdninách přijdou. Ve školce Hálkova jsou však ještě dvě třídy těch menších a protože také zvědavě nakukovaly co se to u nich děje, provedli jsme je tedy také naší pohádkovou cestou.

Věříme, že všechny děti byly spokojené a také nám se Pohádkové dopoledne ve školce moc líbilo. Jistě si zase pro malé kamarády něco veselého a zajímavého připravíme znovu.

Žáci ZŠ Mlýnská
Dagmar Zajíčková, Michaela Májková a Eva Skřivánková – vychovatelky ŠD a ŠK

Nebyly nalezeny žádné obrázky