Ukončené projekty

Halloweenská párty na Masarykově

7.11.2013     Irena Pobucká     zpět do sekce Ukončené projekty

Děti z 2.A na budově Masarykova měly přání vyzkoušet si pobyt ve škole trochu jinak, než ho znají. S třídní učitelkou naplánovaly večerní halloweenský program s nocováním ve škole. V podvečer 24. 10. 2013 se sešly znovu ve škole, plny nadšení a očekávání z tajemné noci. Škola navečer má totiž úplně jiné kouzlo.
V první části programu s paní učitelkou vyráběly dýňová strašidla, vydlabávaly, vyřezávaly a zdobily je přírodninami. Hotová strašidýlka rozmísťovaly po chodbách školy. Posléze si děti napsaly přání, které zapečetily a schovaly do krabice.
Na školním hřišti v podvečer vzplál oheň, na kterém si opekly špekáčky. Na důkaz kouzelné noci jsme spálili dopisy s přáními dětí a vypustili balonek štěstí. Vystoupal nádherně nad nás, dlouho jsme ho mohli sledovat a těšit se z jeho jasu. Následně jsme šli do tělocvičny, kde se děti mohly parádně vyřádit při závodivých hrách. Večer byl zakončen tajemnou stezkou odvahy. Děti procházely chodbami školy ozdobené rozsvícenými halloweenskými dýněmi. Krásně unaveny usínaly ve svých spacácích a myslely na svá tajná přání.

Druhý den k nám přišla návštěva z MŠ Hálkova, předškoláci, kteří si s námi přišli prožít zábavné halloweenské dopoledne. V každé třídě na ně čekal zajímavý program, do kterého se mohli sami zapojit. Celá škola byla vyzdobena, děti i paní učitelky byly převlečeny do nejrůznějších masek, které k Halloweenu patří.
Ve 2.A si předškoláci vyrobili obličejovou masku veselého strašidla, kterou si mohli dát na obličej a odnést si ji domů . Ve 3.A je čekalo malé pohoštění s výrobkem malého ducha. Třída 4.A jim předvedla taneční vystoupení, písničky a říkanky. Nejstarší žáci z 5.A pro ně připravili v tělocvičně čarodějnou dráhu plnou nástrah a překvapení.
Na závěr naši hosté z MŠ zavítali mezi nejmladší. V 1.A se děti podívaly na svoje bývalé spolužáky, kteří s nimi vloni byli ještě ve školce. Tady dostaly na rozloučenou malý dáreček v podobě dýně na špejli.

Hallowenské dopoledne si děti náramně užily. Odcházely od nás spokojeny a s přáním, že se opět brzy uvidíme.

Jana Horká