Aktuality

Advent na ZŠ Mlýnská – budova na Masarykově ul.

13.12.2020     Aleš Plhák     zpět do sekce Aktuality

   Přesto, že rozdávání dárků je spojeno hlavně se zářícím stromečkem a Vánocemi, my jsme ten nejhezčí dárek dostali již v listopadu. Mohli jsme se vrátit do školy, potkávat se svými kamarády a prožít společně to nejhezčí období v roce- období adventu.

   Hned začátkem prosince k nám zavítala velmi milá návštěva z knihovny. A nebyla to návštěva ledajaká. Paní knihovnice Hulmanová nám přišla nejen povídat o knížkách, ale především dodatečně pasovala naše druháčky na Čtenáře. Pro děti to byl neobyčejný zážitek a byly na sebe právem hrdí.

   Adventní čas jsme zahájili jak jinak, než výrobou adventních věnců, jejichž svíčky nám zkracovaly čekání na tolik očekávaný Štědrý den. Zde musíme poděkovat tatínkovi naší školačky, panu Hanákovi, za dodání materiálu pro jejich výrobu. Stejně jako adventní věnce k předvánočnímu času neodmyslitelně patří také vůně cukroví. A proto jsme se i my pustili do pečení perníčků. Celá škola provoněla vánoční atmosférou. Děti si spokojeně domů odnášely mikulášské balíčky a my jsme opět byli k Vánocům o krůček blíž.

   Těšení nám zpříjemnila i další milá návštěva. Tentokrát to byla paní Špundová, maminka našeho žáčka, se svými zvířecími mazlíčky. V herničce se to zvířátky jen hemžilo. Každý si přišel na své. Děti měly možnost si zvířátka nejen pohladit, ale zároveň se dozvěděly spousty zajímavostí. Dnes už děti vědí, jak o zvířátka pečovat, jak se k nim chovat, ale také to, proč ne všechna zvířátka je možné chovat doma.

   Advent plynul za zvuku koled, v jednotlivých třídách se pomalu rozsvěcely vánoční stromečky a nám nezbylo, než si rozdat drobné dárky a popřát si klidné vánoční svátky. Na Vánoce jsme se rozcházeli s přáním, abychom se v novém roce opět sešli. Neboť v tomto roce jsme si uvědomili více než kdy jindy, že je nám společně ve škole dobře a moc bychom si přáli, aby to tak zůstalo.

                                                                                                                                           Mgr. Jana Nosková