Úspěchy na soutěžích

Okresní finále žáků 1.st. ve florbale

7.4.2014     Milan Horký     zpět do sekce Úspěchy na soutěžích

Ve středu 2.dubna se uskutečnilo ve sportovní hale na Mlýnské okresní finále žáků ve florbale. Po starších a mladších žácích se dostalo i na nejmladší žáčky, a to žáky 1.stupně – čtvrťáky a páťáky. Letos na všechny čekala změna. Po 5 letech, kdy byl turnaj pod patronaci společnosti Orion, která se rozhodla podporovat mladé nadějné sportovce, tato spolupráce skončila. Bohužel se to ihned projevilo na odměnách pro nejlepší týmy… .Organizační stránky celého turnaje se již tradičně ujali tělocvikáři ze základní školy Mlýnská.
Tohoto okresního kola se zúčastnilo celkem 6 družstev, která postoupila z kol základních. Byla to družstva: I. a IV. ZŠ Šumperk, II. ZŠ Zábřeh, ZŠ Ruda nad Moravou a obě mohelnické základní školy: Vodní a domácí Mlýnská. Po rozlosování
se týmy utkaly ve dvou skupinách každý s každým. Na rozdíl od předchozích turnajů starších florbalistů, kde byly vidět rozdíly mezi hráči hrající hrající soutěže v ledním hokeji nebo ve florbale, se u těchto malých žáčků tyto rozdíly stíraly, a tak byla vidět poměrně vyrovnaná utkání s minimálními rozdíly ve skóre. Los turnaje tomu chtěl, že se v semifinále odehrály zápasy o městského přeborníka města Šumperka i města Mohelnice. Zvláště druhé semifinále mezi Vodní a Mlýnskou mělo výbornou atmosféru a dramatický průběh. Nejdříve se vedení ujala Vodní, aby se zanedlouho skóre otočilo ve prospěch domácí Mlýnské, která dvougólový náskok udržela až do závěrečného hvizdu. Útoky se přelévaly ze strany na stranu, obrany a brankáři předčily útoky.
Vítězství poslalo do finále Mlýnskou proti „hokejistům“ z I.ZŠ Šumperk. Fyzická kondice a hlavně technická vyspělost a sehranost žáčků ze Šumperka, kteří hrají žákovskou hokejovou ligu, byla hlavním aspektem v konečném skóre. A tak vítězství v turnaji bylo pro „Šumperáky“ naprosto zasloužené.
V boji o 3. místo mezi IV. ZŠ Šumperk a Vodní to až do samotného závěru utkání vypadalo na jasné vítězství hráčů z bývalého okresního města, kteří suverénně vedli 3 : 0. Štěstí a hlavně touha po gólu a hlad po vítězství hnaly „Vodníky“ k závěrečnému náporu, kdy během posledních 65 vteřin zápas otočili a necelých 6 sekund před závěrečnou sirénou i vsítili vítězný gól na konečných 4 : 3.

Konečné pořadí:
1. I. ZŠ ŠUMPERK
2. ZŠ MLÝNSKÁ MOHELNICE
3. ZŠ VODNÍ MOHELNICE
4. IV. ZŠ ŠUMPERK
5. II. ZŠ ZÁBŘEH
6. ZŠ RUDA NAD MOR.

Mgr. Milan Horký, pořadatel turnaje, ZŠ Mlýnská