Úspěchy na soutěžích

Sportovní soutěž v přehazované

28.2.2023     Milan Horký     zpět do sekce Úspěchy na soutěžích

V pondělí 20. února se na ZŠ Vodní konalo oblastní kolo v přehazované – 1. ročník. Tato nová soutěž zaujala i žáky z Mlýnské a proto se s nadšením vrhli do přípravy. Ze čtvrtého a pátého ročníku bylo vybráno 7 žáků a 3 žákyně. Ostatně v pravidlech je, že se v 6ti členném družstvu musí zúčastnit minimálně 2 dívky.

První utkání hráli „Mlýnci“ proti družstvu z Loštic. Po prvním setu, kdy jsme hráli v nejsilnějším složení, jsme vyhráli přesvědčivě 15 : 4. Druhý set s náhradníky jsme zbytečně prohráli 13 : 15 a třetí, rozhodující, pak po velké bitvě se štěstím vyhráli 15 : 11.

Druhý zápas vyhrála Vodní nad Lošticemi suverénně 2 : 0 na sety.

Třetí zápas mezi Vodní a Mlýnskou byl vyvrcholením v boji o celkovém vítězi. Obě školy se střídaly ve vedení a žádná si nevybojovala rozhodující náskok. Konec setu byl pro Mlýnskou nepříznivý, neboť poslední bod setu se přiklonil k Vodní a ta vyhrála 17 : 16. Druhý set pak rozlomené Mlýnky jen dovedl k individuálním a zbytečným chybám a porážka 8 : 15 byla výsledným marným snažením. Konečné 2. místo bylo maximem pro srdnatě bojující reprezentanty z Mlýnské. Těmi byli: Rebl Jan – kapitán, Zeman Vít (oba 5. A), Hampl Ondřej, Rozsypal Tomáš, Delie Rudolf Abner, Slepička Vojtěch, Svobodová Barbora, Přichystalová Tereza (všichni 5. B), Polášek Šimon a Vašíčková Viktorie (oba z 5. C).