Školní družina a klub

Přespávačka ve ŠD

13.6.2023     Aleš Plhák     zpět do sekce Školní družina a klub

Hurrráááá, dočkali jsme se!!! Mezi dětmi oblíbené přespání ve školní družině se uskutečnilo z pátku 2. června na sobotu 3. června a pořádně jsme si jej užili. Sešly se zde děti z 2. až 4. tříd a společně jsme oslavili ještě jednou DEN DĚTÍ.  Protože nám počasí přálo, mohli jsme si celý program vychutnat venku na čerstvém vzduchu.

Nejdříve se děti kreativně vyřádily s netradiční stavebnicí z cizrny a párátek, z nichž vznikaly nádherné 3D stavby. Poté si procvičily nejen svou obratnost, koordinaci při plnění různých úkolů. Síly poměřily při přetahování lana. Své hlavinky potrápily při luštění pohádkové osmisměrky, kterou si některé děti vyzkoušely poprvé. Z toho všeho jim pořádně vyhládlo, a tak jsme postupně usedli k ohništi a opekli buřty k večeři. Mezitím tím si ty děti, které neopékaly, mohly zatančit na známe písničky nebo zahrát fotbal.

Potom už nadešel čas na přípravu svých pelíšků. Po vyčištění zubů a převlečeni do pyžámek si zalezly děti do svých spacáků, ze nichž si ještě povídaly se svými kamarády. Další den ráno po vydatné snídani jsme společně uklidili a rozdali sladké odměny s medailí. Domů jsme odcházeli trošku unavení, ale za to plní zážitků a spokojení.

Zvláštní poděkování patří žákům 9.C – Barče, Áďě, Táďovi, Lukymu a Vášovi za pomoc s realizací sportovních disciplín. Také paní Kratochvílové za výbornou buchtu.

Marcela Sedlaříková, Veronika Kočková, Eva Skřivánková