Aktuality

Škola v přírodě na Švagrově

29.11.2023     Aleš Plhák     zpět do sekce Aktuality

Zájemci z devátých ročníků využili nabídky a účastnili se školy v přírodě v nedalekém Švagrově. Žáci zde měli nachystaný program s ekologickou tématikou. Shrnutí programu nám poskytl samotný účastník akce, žák devátého ročníku – Jáchym Cerula.

”Když jsme v pondělí přijeli na chatu a vybalili jsme si kufry, seznámili jsme se s Krištofem a Kačkou, kteří s námi po zbytek pondělního programu hráli hru pod názvem: Seznámení s chatou. V úterý jsme se věnovali tématu uhlíkové stopy a dovážení surovin z různých částí světa. Při těchto aktivitách jsme využívali hlavně prostory chaty, ale i venkovní zázemí. Ve středu si pro nás Krištof nachystal zajímavou hru s názvem Podnebín, ve které jsme ve své obci budovali opatření proti živelným pohromám. Následně jsme se rozdělili do menších skupin a vybrali si téma na náš projekt. Ve čtvrtek jsme si užívali čerstvého vzduchu, vydali jsme se totiž na výlet, který kvůli stromům přes cestu připomínal spíše výpravu do džungle. Když jsme se odpoledne vrátili, čekala nás práce na našich projektech. V den odjezdu jsme dofinišovali naše projekty, které jsme poté před našimi spolužáky prezentovali. Všechny se moc povedly.”

Večerní program poté patřil aktivitám na posílení kolektivu a sbližování se. Nechyběly seznamovací hry, turnaj ve stolním tenise a zábavné soutěže. O prostor pro různé činnosti nebyla nouze, tudíž se každý mohl realizovat v tom, co ho baví. Velké poděkování patří zmíněným instruktorům za pestrý a zajímavý program, kuchařkám za skvělé jídlo a i správci objektu za příjemné zázemí.

učitelky Mgr. Marie Unzeitigová a Mgr. Klára Strupková