Aktuality

Literární čaje

6.2.2024     Aleš Plhák     zpět do sekce Aktuality

Projekt Literární čaje je konečně tu. Tento nápad se dlouho „krčil v šuplíku“, ovšem nadešel čas jej uskutečnit. Cílem setkávání je potěšit se dětskou literaturou, ocenit vlastní tvorbu a podpořit čtenáře v jejich zálibách. Literární čaje jsou pořádány ve spolupráci s Městskou knihovnou Mohelnice a Hospůdkou Za Starých Časů.

Účinkující posluchače obohatili o mnoho nových knih. Někteří se představili s vlastní tvorbou či recitací. Na každém setkání přivítáme hosta, který nám představí svoji tvorbu, tentokrát to byla Petra Šipková, absolventka ZŠ Mlýnská. Její šálek poezie zaujal i dospělé posluchače. Komorní prostředí nabízí přátelskou atmosféru, která vede k zamyšlení a prožitku z různých příběhů. Děkujeme všem přátelům knihy za obohacující a inspirující setkání, již se těšíme na další, které proběhne ve čtvrtek 14. 3. 2024.

Jmenovitě: Oliver Unzeitig (2.B, vlastní povídka), Elena Rozsypalová (3.B, četba z knihy), David Horáček (5.B, představení knihy, tvorba komiksu), Elizabet Uhrínová (8.B, recitace), Jáchym Cerula (9.A, představení knihy) a Nela Šubrtová (9.C, četba z knihy). 

Mgr. Klára Strupková