Úspěchy na soutěžích

„Bramborová“ medaile z florbalu

14.11.2014     Milan Horký     zpět do sekce Úspěchy na soutěžích

Ve čtvrtek 13.11. se uskutečnilo okresní finále mladších žáků ve florbale. Tak si tito 10 – 13letí reprezentanti ze sedmi škol šumperského okresu přijeli poměřit svou dovednost v tomto populárním sportu. Turnaj se tradičně uskutečnil ve sportovní hale na základní škole Mlýnská, kde mají velmi dobré podmínky na zajištění bezproblémové organizace.
Tohoto okresního kola se zúčastnila družstva, která postoupila z kol základních. Byla to družstva: NG Šumperk, I. ZŠ Šumperk, II. ZŠ Zábřeh, ZŠ Sudkov, ZŠ Nový Malín a obě mohelnické základní školy: Vodní a domácí Mlýnská. Po rozlosování se tentokrát týmy utkaly každý s každým, tedy celkem 21 zápasů. Délka všech utkání byla 1 x 8 minut a tak výsledky utkání byly spravedlivé pro všechny účastníky.
Celkovým vítězem a přeborníkem okresu Šumperk ve florbalu se pro rok 2014 stali žáci z I. ZŠ Šumperk, když v turnaji nepoznali hořkost porážky. Na druhém místě s jednou porážkou od vítěze a jednou remízou skončili hoši ze ZŠ Vodní. Pomyslný bronzový stupínek pak obsadili hoši ze ZŠ Sudkov. Bramborovou medaili za čtvrté místo získali domácí hoši, když měli velmi dobrý vstup do turnaje, neboť vyhráli poměrně s přehledem úvodní tři zápasy s Novým Malínem, Zábřehem a Nižším gymnáziem Šumperk. Následná euforie byla vystřídána tvrdou realitou a třemi těsnými prohrami s pozdějšími medailisty: I. ZŠ Šumperk, Sudkovem a Vodní. Mlýnskou reprezentovali: gólmani Soural a Plhák, do pole – Novák, Hekele, Gallo, Dvořáček, Friedl, Čank (všichni 7.B), Špička (7.A), Bizek (6.B) a Keprt (5.B).

Výsledky Mlýnské:
x Nový Malín – 2 : 0, Zábřeh – 2 : 0, NG Šumperk – 2 : 1, I. ZŠ Šumperk – 0 : 2, Sudkov – 0 : 1, Vodní – 0 : 1.

Mgr. Milan Horký, pořadatel turnaje