Úspěchy na soutěžích

Opět začaly boje v ČEZ Street Hockey

11.3.2015     Milan Horký     zpět do sekce Úspěchy na soutěžích

I v letošním školním roce se žáci z naší školy zúčastňují velmi oblíbeného turnaje ČEZ Street Hockey. Letos je pořádán již 12. ročník pod patronací generálního partnera – Skupiny ČEZ a hlavním partnerem je Revírní bratrská pokladna, mediálním partnerem je moravskoslezská televize Polar.
Jedná se o masový hokejbalový turnaj, hraný podle pravidel pro florbal s malými obměnami. Hraje se pouze v Moravskoslezském a Olomouckém kraji a v okrese Vsetín a je určen žákům do 13 let, hrát mohou i děvčata. Turnaj nevyžaduje speciální výbavu a jako takový je dostupný širokému okruhu dětí. Školní kola se mohou hrát na ulicích, hřištích, ve školních tělocvičnách s tenisovým nebo florbalovým míčkem, na libovolné branky a v běžném sportovním oblečení. Turnaje se účastní pětičlenná družstva s náhradníkem. Do turnaje chce pořadatel zapojit co největší počet dětí. Dát příležitost zahrát si na turnaji i dětem, které nejsou organizovány ve sportovních oddílech. “Není důležité zvítězit, ale zúčastnit se!”, to je hlavní myšlenka pořadatelů. Letos zaslalo svou přihlášku v časném termínu celkem 133 škol.
Za soupeře nám určil los chlapce ze ZŠ Školní Úsov. S tímto soupeřem jsme doposud neměli tu čest hrát. Dokonce ani ve florbalové soutěži šumperského okresu se tým z Úsova soutěže příliš v posledních několika letech nezúčastňoval. Ale s novým vedením školy tomu má být jinak. Proto jsme nevěděli, co můžeme od soupeře očekávat. Od počátku utkání to byl vyrovnaný souboj, na hřišti o velikosti 20 x 10 metrů bylo minimum volného místa. Soupeř dobře blokoval naše střely, takže moc kombinační hry, na kterou jsme zvyklí, k vidění nebylo. O výsledku obou utkání rozhodly dalekonosné střely z vlastní poloviny, na které urostlý gólman soupeře neviděl. Přes poměrně vyrovnaná utkání jsme se zdárně probojovali do dalšího kola. Cíl, který si hoši vytyčili, a to je Velké finále v ostravské ČEZ Aréně je poměrně blízko. Budeme tam i potřetí v řadě a celkově popáté?

Výsledky utkání:
Mlýnská x Úsov 2 : 0 a stejně 2 : 0. Střelci branek: 2 Bizek a 2 Novák.
V týmu hráli: gólman Adam Soural (7.B), obrana Matěj Bizek (6.B), Michal Dvořáček a Patrik Prucek, útok: kapitán Robin Martin Hekele a Miroslav Novák (všichni 7.B)

Mgr. Milan Horký, učitel TV