Úspěchy na soutěžích

Recitační soutěž na 2. stupni

19.3.2012     Aleš Plhák     zpět do sekce Úspěchy na soutěžích

V úterý 28. února proběhla na naší škole recitační soutěž. Na druhém stupni soutěžilo 15 žáků 6., 7. a 8. tříd. Ve 3. kategorii (6. a 7. třídy) nejvíce o svém umění porotu přesvědčila Kristýna Rozsívalová z 6. C s odvážným textem Jaromíra Nohavici „Když byl ještě Pepa mladý“. Druhé místo obsadila Tereza Večerková ze třídy 7. A, která si připravila Krylovovu bajku „Vlk a beránek“. Jako třetí se umístila Romana Husárková ze 7. B s náročnou básní Michaely Burdové „Křišťály moci“.
Ve 4. kategorii (8. a 9. třídy) se odvážili soutěžit pouze dva recitátoři. Zde si první místo vybojovala Eva Špičková z 8. A s básní Ivana Martina Jirouse „Další pohádka pro Františku“. Na druhém místě se umístil Patrik Kovář z 8. A, který si vybral text Jiřího Suchého „Čím budu, tím budu rád“.

Do okrskového kola, které se konalo v pátek 2. 3. 2012 v DDM Mohelnice, postoupili vždy první dva z každé kategorie. Všichni čtyři bojovali statečně a ve veliké konkurenci žáků z ostatních základních škol, ale i dramatických kroužků základních uměleckých škol, je čekal velmi obtížný úkol. Přesto se podařilo Kristýně Rozsívalové vybojovat ve své kategorii krásné druhé místo! Všichni jí gratulujeme a přejeme hodně štěstí a odvahy v dalším kole soutěže. Ostatním soutěžícím patří dík za skvělou reprezentaci školy, přejeme jim jistě velký úspěch třeba v příštím ročníku.
Všem soutěžícím ve školním kole recitační soutěže děkujeme za účast a oceněným ještě jednou blahopřejeme.

M. Prvá, H. Indrstová