Aktuality

Slavnostní zahájení školního roku 2017/2018

4.9.2017     Aleš Plhák     zpět do sekce Aktuality

Nový školní rok 2017/2018 byl zahájen v pondělí 4. září. Před oběma  budovami školy – na Mlýnské i Masarykově ulici postávaly již dlouho před osmou hodinou hloučky dětí. Ti starší nedočkavě líčili svým kamarádům zážitky z prázdnin, zkoumali, kdo nový doplní jejich kolektiv a přemýšleli, kdo z učitelů by je mohl učit.
Trochu nesměle, ale plni očekávání tu se svými rodiči stáli i ti, kteří do školy přišli poprvé. Letošní prvňáčci. Všechny přítomné pozdravili zástupci města –  starosta Mohelnice Ing. Pavel Kuba a místostarostka paní Jana Kubíčková. Žáky přivítaly a krátce nastínily, co nového na žáky školy v právě započatém školním roce čeká – ředitelka Mgr. Marcela Vlasáková a zástupkyně ředitelky Mgr. Ladislava Mertová. Také popřály žákům a učitelům mnoho úspěchů v novém školním roce.
Poté přivítali nastupující prvňáčky jejich starší spolužáci a  předali jim malou upomínku na první den školní docházky. Do své nové třídy sice prvňáčci ještě kráčeli v doprovodu svých nejbližších, ale za chvilku už sami usedli do lavic a z paní učitelky nespustili oči.
Popřejme jim a také všem ostatním žákům spoustu pěkných chvil strávených ve škole a mnoho radosti z úspěchů při jejich školní práci.

Fotografie ze zahájení nového školního roku naleznete ve FOTOGALERII
Mgr. Aleš Plhák